Pierre Gasly: “Het was niet moeilijk om Hamilton achter mij te houden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ronden lang wist Pierre Gasly in zijn alphaTauri F1-bolide Lewis Hamilton achter zich te houden en dat was volgens de Fransman niet eens zo moeilijk.

Zonder DRS wist Gasly Lewis Hamilton vlot achter zich te houden maar eenmaal DRS werd geactiveerd slaagde Gasly er nog steeds in om Hamilton ronden lang achter zich te houden. Gasly zelf mocht op zijn beurt immers eveneens DRS gebruiken.

“Het was waarschijnlijk het enige dat tijdens mijn race gebeurde,” aldus Gasly over zijn gevecht met Hamilton. “Hij zat vast achter mij, ik zat vast achter de Williams voor mij en die wagen zat vast achter de wagen daarvoor. Het was gewoonweg een trein met wagens.”

“Echt opwindend racen is dat niet, redelijk frustrerend. Zelfs met DRS slaagden we er niet in om in te halen.”

“We weten dat wanneer je een slechte kwalificatie hebt, we maakten een fout tijdens de kwalificatie, dat je dan achteraan moet beginnen en dat het een moeilijke race wordt. Dit weekend hebben we denk ik twee keer de prijs daarvoor betaald.”

Toen Gasly vervolgens werd gevraagd of het makkelijk was om Hamilton achter zich te houden antwoordde hij: “Ik zou niet zeggen gemakkelijk, maar het was zeker niet moeilijk.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer