Hamilton focust zich niet op records van Schumacher

image
Lewis Hamilton is de jongste wereldkampioen ooit in de geschiedenis van de F1. Op 23-jarige leeftijd wist de Britse rijder in 2008 zeer nipt kampioen te worden. Onlangs stelde men hem de vraag of hij het verbreken van Schumacher zijn records als een doelstelling zag. Hamilton gaf toe dat hij het uiteraard leuk zou vinden maar vertelde dat hij er niet speciaal mee bezig was.

"Er zijn altijd dingen die je wilt bereiken in de F1 maar mijn persoonlijke intresse is niet het verbreken van records. Ik weet echt niet of ik zoveel titels wil winnen en of ik wil werken op de manier van Schumacher. Het zou leuk zijn mocht ik ook zeven keer kampioen worden maar dat is niet waar ik me op focus", aldus Lewis Hamilton.

Om Schumacher zijn record te verbreken zal Lewis Hamilton nog zes titels in de wacht moeten slepen en dan nog rest de vraag of hij aan evenveel overwinningen zal komen. Schumacher wist maar liefst 91 keer te winnen in zijn carrière en ging op 39-jarige leeftijd op pensioen. Als het aan Ferrari lag mocht hij best nog enkele jaartjes rijden maar de Duitser wilde niet afgaan en stopte op een hoogtepunt.

Op dit ogenblik heeft Fernando Alonso van alle actieve rijders het meest aantal titels op zijn naam staan. Indien Alonso in 2010 de overgang naar Ferrari wenst te maken zal men het aanbod zeker in overweging nemen bij de Italiaanse renstal. Mocht Alonso het Ferrari-zitje op een bepaalde dag vullen dan zal Hamilton er een serieuze tegenstander bij hebben. Volgens enkele insiders is de kans op wereldtitels voor de Brit dan zeer klein.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023