Hamilton genoot van een “foutloos” weekend in eigen land

Lewis Hamilton won op dominante wijze de GP van Groot-Brittannië en knaagt zo aan een flink stuk van zijn achterstand in het kampioenschap op Sebastian Vettel. Het verschil tussen beide heren is nu slechts één punt.

Lewis Hamilton had van bij de start alles onder controle en triomfeerde voor een vierde keer op rij in eigen land. Het is zijn vijfde overwinning op het circuit van Silverstone, waardoor hij Jim Clark en Alain Prost evenaart. Door de tweede plaats van ploegmaat Valtteri Bottas was het feestje van Mercedes compleet.

Door de lekke band van Vettel in de voorlaatste ronde, werd de Duitser slechts zevende. Daardoor heeft Hamilton maar één punt achterstand op Sebastian Vettel in het kampioenschap. Dat belooft voor de tweede helft van het seizoen.

“Het team heeft fantastisch werk geleverd dit weekend”, klinkt Hamilton achteraf. “De wagen voelde fantastisch. Er ging niks verkeerd. Ik ben zo trots op iedereen van het team. Ook Valtteri deed het erg goed om van de negende plaats te vertrekken. Het was een perfect weekend voor het team.”

“Ik had een goede start en daarna controleerde ik het verschil met Kimi. Ik wist steeds meer van hem weg te rijden. Het was gepland om in ronde 19 te wisselen van banden, maar ik wist mijn eerste stint uit te stellen.”

Verder vertelde Hamilton dat hij het rustiger aan deed nadat Räikkönen en Vettel problemen hadden met de banden. “Ik hoorde op het einde van de race dat er problemen waren met sommige banden. Mijn banden waren wat versleten en ik kreeg wat vibraties. Ik deed het dan ook rustig aan tijdens de laatste ronden. Toen ik over de finish reed kon ik blijven doorgaan. De steun van de fans was immens. En ik ben blij dat het niet begon te regenen.”

Mercedes heeft vandaag haar voorsprong op Ferrari vergroot tot 55 punten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022