Bottas van negen naar twee: “Ik had geluk vandaag”

Valtteri Bottas dacht dat Kimi Räikkönen buiten bereik was voor de tweede plaats. Door een platte band bij Räikkönen wist Bottas zijn landgenoot toch nog voorbij te gaan. Bottas geeft toe dat hij vandaag geluk had.

Nadat de versnellingsbak van zijn Mercedes werd gewisseld, startte Valtteri Bottas van de negende plaats aan de GP van Groot-Brittannië. Hij reed al snel als vijfde, net achter het gevecht tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel. Op de zachte banden wist Bottas zijn eerste stint uit te stellen, waardoor hij later de pits binnen reed dan zijn concurrenten. Na de pitstop kwam hij achter Sebastian Vettel de baan op. Op de superzachte banden ging hij Sebastian Vettel makkelijk voorbij, waardoor hij al op het podium stond.

Met nog drie ronden te gaan kreeg Kimi Räikkönen een platte voorband, waardoor Bottas als tweede over de finish reed. “Ondanks de omstandigheden was het voor ons een perfect weekend”, zei Bottas na de race. “Het is fantastisch wat we vandaag gedaan hebben. De wagen reed zo goed. Het team had een perfecte strategie voor ons vandaag. Ik startte op de zachte banden en wist m’n stint uit te stellen. Alles zag er immers nog goed uit. Met nieuwe superzachte banden had ik een goede snelheid. Ik ging Sebastian voorbij en kwam dichter bij Kimi, maar ik denk dat hij te ver verwijderd was voor de tweede plaats. Ik had dus geluk vandaag.”

Met zijn vierde podium op rij komt Valtteri Bottas tot op 23 punten van WK-leider Sebastian Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022