Räikkönen: “Mercedes is te snel voor Ferrari”

Kimi Räikkönen zegt dat zijn Ferrari niet genoeg snelheid heeft om de strijd aan te gaan met Mercedes, nadat hij als derde op het podium staat tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Kimi Räikkönen, die vanop plaats twee startte, kende een rustige race op dezelfde plaats totdat hij een platte band kreeg met nog drie ronden te gaan. Door een verplichte extra pitstop kwam de Fin als vierde opnieuw de baan op. Door een andere platte band bij teamgenoot Sebastian Vettel wist Räikkönen toch nog op het podium te finishen.

“Het hele weekend lang hadden we enkele moeilijke bochten voor ons”, zei Räikkönen achteraf. “Ik probeerde Lewis te volgen, maar we hadden de snelheid niet. Op het einde van de race was het verschil met Bottas goed genoeg, maar het rubber kwam van mijn linker voorband. Ik denk niet dat ik iets heb geraakt, want alles voelde normaal tot aan het incident. Gelukkig kon ik snel naar de pitbox, maar de voorvleugel was flink beschadigd. Ik had pech vandaag. We konden vandaag als tweede geëindigd zijn. Maar Lewis was te snel voor ons. We moeten aan de slag. Ik had een goede start, maar daarna had ik geen kans om hem te verslaan.”

Kimi Räikkönen blijft vijfde in het kampioenschap met 98 punten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022