Ricciardo vijfde na sterke inhaalrace: “Dit was het hoogst haalbare”

Daniel Ricciardo reed tijdens de GP van Groot-Brittannië een schitterende inhaalrace en zag dat beloond met een vijfde plaats.

Ricciardo moest de race als negentiende aanvatten nadat hij tijdens Q1 zijn Red Bull RB13 langs de kant moest parkeren. De Australiër reed echter een uitstekende inhaalrace en zag dat mede dankzij een goede strategie uiteindelijk beloond met de vijfde plaats.

Opmerkelijk genoeg finishte Ricciardo op slechts 13,8 seconde van teamgenoot Max Verstappen, die als vierde finishte maar wel ook als vierde aan de race mocht beginnen.

“Ik denk dat de vloer van mijn wagen enigszins beschadigd raakte toen ik van de baan ging maar ik denk dat de vijfde plaats het hoogst haalbare was,” zei Ricciardo na afloop van de race. “Zelfs zonder dat denk ik dat ik op ruime afstand van de anderen was geëindigd, toch wat het onderlinge tijdsverschil betreft. Ik denk dat ik niet dicht bij de anderen zou geëindigd zijn.”

“Het was een gekke race. Ik reed doorheen het rijdersveld. Het was enorm leuk, ik heb enorm veel gestreden met andere rijders.”

Ricciardo zag er alvast de humor van in en had ook nog een grapje klaar: “Ik weet dat de fans Hamilton super vinden. Het reed echter van start tot finish aan de leiding en je moet toch wat tv-tijd van hem wegnemen!”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022