"Hamilton kan het erg moeilijk krijgen"

Lewis Hamilton imponeerde als rookie het voorbije seizoen. De Brit maakte zijn debuut in de formule 1 en overtrof daarbij de stoutste verwachtingen. Hamilton moest tijdens de laatste race van het seizoen alsnog de titel uit handen geven maar de Brit kijkt desondanks tevreden terug op het voorbije seizoen. Meer zelfs, Hamilton kan niet wachten om komend seizoen op nieuw er voluit voor te gaan.

Al kan dat tweede seizoen wel eens veel moeilijker worden dan het debuutseizoen. Dat is alvast de mening van Jackie Stewart.

"Het zou niet ongewoon zijn dat een nieuwe rijder zoals Hamilton problemen kent tijdens zijn tweede seizoen," aldus Stewart. "Hij is geen onbekend iemand meer. Hij bevindt zich in de positie waarbij de mensen van hem verwachten dat hij iedere race wint waarbij hij aan de start verschijnt."

Ook het vertrek van Alonso en de komst van Kovalainen kan volgens Stewart van invloed zijn op de prestaties van Hamilton. Daarnaast zijn er volgens hem nog zoveel variabelen rondom de Brit veranderd dat komend seizoen wel eens helemaal anders kan zijn voor Hamilton.

De grootste valkuil is volgens Stewart het feit dat Hamilton mogelijk wel eens te fel voor de titel zou willen gaan, net omdat hij het voorbije seizoen op het laatste nippertje de titel miste.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen