Hamilton niet tevreden met rijgedrag Alonso

De strijd voor de wereldtitel doet de spanningen alweer hoog oplopen bij Mclaren. In de eerste ronde van de Grote Prijs van België liep het bijna mis toen Lewis Hamilton zijn teammaat Fernando Alonso buitenom probeerde in te halen in La Source. Alonso liet dit echter niet gebeuren en dwong Hamilton op de uitloopstrook. Hamilton zegt dat hij verbaast was door het gedrag van Alonso.

 "Hij duwde me zo wijd als hij kon. Ik had echt geluk dat er een uitloopstrook was die ik kon gebruiken."

 Wanneer gevraagd werd of Hamilton het manoeuvre fair maar hard vond antwoordde hij: "Ik zou niet zeggen fair maar het was wel hard. Alonso gebruikt een dubbele standaard want hij klaagt steeds over mensen die onsportieve manoeuvres doen."

 "Ik remde laat en ik zat aan de buitenkant, redelijk dicht bij de Ferrari’s. Ik begon te accelereren toen Fernando opeens op me af kwam en hij wist dat ik daar zat. Ik weet niet of ik al voor hem lag maar er was genoeg ruimte om allebei door de bocht te raken. In Eau Rouge kan je niet met 2 Formule 1-wagens naast elkaar rijden dus ik kwam van het gas."

Een andere opmerkelijk quote van Hamilton had betrekking op het spionageschandaal. Hamilton reisde naar Parijs om de hoorzitting van de WMSC bij te wonen. Fernando Alonso was echter niet aanwezig.

"Het is een moeilijke week geweest, zeker moeilijker voor mij dan voor Fernando want… ik ga niet meer zeggen. Ik voel me meer verbonden met het team en ik denk dat ik er meer om geef dan hem."

Of Hamilton hier allusies maakt op een mogelijk vertrek van de regerende wereldkampioen is voorlopig onduidelijk. Afwachten wat de Spanjaard beslist.

Hoe zie jij de toekomst van Fernando Alonso ? Laat het weten op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB2/viewtopic.php?t=5063