Hamilton: “Op een bepaald moment zal het fysiek minder gaan”

Lewis Hamilton voelt zich naar eigen zeggen fitter dan ooit maar hij beseft dat er vroeg of laat een moment zal komen dat zijn fysieke paraatheid zal afnemen.


Met zijn vijfendertig lentes zal Lewis Hamilton komend seizoen de op een na oudste rijder op de startgrid zijn, enkel Kimi Raikkonen doet ‘beter’. De zesvoudige wereldkampioen grapte onlangs nog dat hij Raikkonen moest betalen om door te gaan omdat hij anders zelf het ouderdomsdeken van de F1-rijders zou zijn.

Tot nu toe voelt Hamilton zich echter nog in topvorm, zowel op fysiek als op mentaal vlak.

“Ik moet Kimi gaan betalen om te blijven zodat ik niet de oudste ben,” grapte Hamilton in een interview met GQ Hype.

“Gelukkig denk ik dat hij doorgaat. Ik voel me helemaal niet oud, ik voel me zo jong als altijd. Ik voel me fitter dan ooit.”

“Alles werkt nu gewoon beter, met de ervaring die ik heb. Ik denk niet eens dat het moeilijker is om fysiek in vorm te blijven, hoewel ik er zeker van ben dat dat op een gegeven moment onvermijdelijk zal gebeuren.”

Hamilton brengt ook de nodige uren in de fitness door maar hij is er niet van bezeten zoals bijvoorbeeld Michael Schumacher, die ook tijdens de raceweekends veel in de gym was terug te vinden.

“Het is anders voor ons allemaal,” legde Hamilton uit. “Wat voor Michael zou werken, werkt niet voor mij. Je moet altijd je eigen weg vinden.”

“Je kunt jezelf gemakkelijk mentaal overbelasten en de mentale kant is de sleutel. Dat is iets wat ik onder de knie heb en de fysieke kant is ook nog steeds erg belangrijk.

“De auto’s worden steeds sneller en we breken records. Dat betekent dat de auto’s moeilijker worden op fysiek vlak, met de G-belasting die we hebben.”

“Een sportschool naar een circuit brengen werkt niet voor mij. Ik train niet tijdens de raceweekenden, het is niet goed voor me, ik heb het in het verleden geprobeerd.”

“Het draait allemaal om 100 procent energie tijdens het raceweekend voor mij. Het is niet dat het één meer doet dan het ander. Het gaat erom hoe je het in balans brengt.”

De laatste tijd is er ook veel te doen geweest over de veganistische levensstijl van Lewis Hamilton. Hijzelf beweert dat het hem winst oplevert en dat het zijn leven veranderd heeft.

“We hebben geleerd om melk te drinken en vlees te eten voor eiwitten en ik ben gaan kijken naar alternatieven voor dit alles.”

“Het eerste ding was, wat gebeurt er met de dieren? Ten tweede, de impact die het kan hebben op je lichaam. Dat is een gratis voordeel dat ik ga nemen. Als niemand anders het wil, dan is dat hun verlies.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021