Hamilton respecteert de mening van z’n rivalen

De bestraffing die Lewis Hamilton kreeg na de Grote Prijs van België zorgde voor heel wat controverse, niet alleen bij de fans maar ook binnen de paddock. De mening van de huidige Formule 1-rijders lijkt eerder dat de bestraffing correct was, zo vonden ondermeer Fernando Alonso en Jarno Trulli het de juiste beslissing. Andere zoals Nico Rosberg en Giancarlo Fisichella vonden de bestraffing streng maar rechtvaardig.

Lewis Hamilton trekt er zich allemaal niets van aan. De Brit begrijpt dat iedereen z’n eigen kijk heeft op het voorval.

"Iedereen heeft z’n eigen mening en iedereen heeft daar ook recht op. Het is wel altijd makkelijk om een bepaalde mening te hebben als je niet direct betrokken partij."

Voor z’n rechtsteekse concurrent in het incident, Kimi Raikkonen, had Hamilton heel wat minder lieve woorden over. In een artikel in het Belang van Limburg antwoordt Hamilton het volgende op de vraag waarom Raikkonen zoveel vroeger remde;

"Zo rijdt hij nu eenmaal. Als je niet de ballen hebt om laat te remmen, dan is dat jouw probleem. Het is de piloot die de grip moet voelen. Ik ben daar goed in. Ik zette mijn wagen op andere plaatsen dan hij en ik vond er grip."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022