Hamilton verontschuldigt zich bij Räikkönen

Het was het moment van de race: Kimi Räikkönen en Robert Kubica stoppen voor het rode licht aan het einde van de pitstraat en Lewis Hamilton rijdt achterin op Kimi Räikkönen.

Räikkönen en Hamilton moesten de strijd staken en Robert Kubica kon zijn race vervolgen om hem uiteindelijk te winnen, voor teamgenoot Nick Heidfeld. Meteen de eerste zege voor Kubica en BMW, maar tegelijk ook een zure appel waar Hamilton en Räikkönen moeten doorheen bijten. Kubica neemt immers de leiding over in het wk.

Na het incident was Räikkönen duidelijk boos op Hamilton dat die het rode licht niet had gezien. De Brit sprak later nog met de Fin en verontschuldigde zich voor het incident.

"Ik maakte geen fantastische pitstop. Ik zag de twee jongens voor me strijden in de pits en plots stopten ze. Ik zag het rode licht maar toen ik wilde stoppen was het al te laat," lichtte Hamilton het incident nader toe. "Het is helemaal anders als je in de muur crasht en vervolgens kwaad bent. Ik excuseer me bij Kimi dat ik zijn race verknalde, maar deze zaken gebeuren nu eenmaal."