“Hamilton was te optimistisch”

De bestraffing van Lewis Hamilton na de Grote Prijs van België voor het afsnijden van de laatste bocht blijft voor nieuws zorgen in de Formule 1-wereld.

Volgens Ferrari-rijder Felipe Massa zou Hamilton bij zijn inhaalpoging op Raikkonen gewoon te optimistisch geweest zijn. Massa is net als sommige andere van mening dat de jonge Brit gerust nog kon gewacht hebben tot na de chicane. Bovendien zijn er genoeg andere plaatsen waar hij het kon hebben geprobeerd.

“Zo’n incidenten gebeuren nu eenmaal. Lewis was te optimistisch gewoon. Als hij de chicane gewoon had genomen zou hij Kimi nooit hebben ingehaald in de volgende bocht. Ik ben eerlijk gezegd blij met de bestraffing omdat voor mij het kampioenschap weer open ligt. Dat is sport”, aldus Massa.

De meningen over het voorval zijn redelijk verdeeld en blijkbaar kan McLaren ook niet echt beroep aan tekenen tegen de bestraffing. Wie er nu echt gelijk heeft zullen we maar beter in het midden laten want dat zijn zaken die binnen de F1 in donkere hoekjes geregeld worden.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022