Hamilton wint de ene trofee na de andere

Lewis Hamilton werd, niet geheel onverwacht, de grote winnaar van de "Autosport Awards". Hij kreeg de prijzen voor Best British Competition Driver, Best International Racing Driver en Rookie of the Year.

De 22-jarige Brit debuteerde dit seizoen voor Mclaren Mercedes en miste op een haar na de titel. Volgens de legende versierde Hamilton tijdens hetzelfde evenement in 1995 zijn connecties met Mclaren teambaas Ron Dennis.

"Ik ben nog even nerveus als ik toen was. Dit was een geweldig jaar voor mij. Bij mijn eerste Grote Prijs meteen op het podium staan was geweldig, en vanaf toen werd het beter en beter. In het midden van het seizoen begon ik me te realiseren dat ik een kans had (op de wereldtitel) en dat ik serieuser te werk moest gaan."

Hamilton was ook aangedaan door de speech van Viviane Senna, de zus van F1-legende Ayrton Senna en het grote voorbeeld van Hamilton.

"Hij doet me denken aan Ayrton als piloot en hij heeft dezelfde aardigheid in z’n ogen."

Hamilton lijkt dit jaar op weg naar nog enkele prijzen. De grootste daarvan is ongetwijfeld de prijs voor Brits sportfiguur van het jaar, een prijs die wordt uitgereikt door de BBC op 9 december. Hamilton moet het opnemen tegen sportfiguren uit de atletiek, het boksen, rugby, golf, tennis en motorrijder James Toseland. Hamilton zelf blijft bescheiden en denkt niet dat hij deze prestigieuse prijs zal winnen:

"Het is een ongelooflijk gevoel. Het was zo een geweldig jaar en het is waanzinnig dat ik nu ook nog genomineerd wordt voor deze prijs. Ik geloof wel niet dat ik zal winnen. Het was een fantastisch jaar maar de andere genomineerden hebben buitegewone dingen bereikt."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023