“Hamilton wordt mijn grootste tegenstander”

Fernando Alonso gaat in 2009 voor niets minder dan de wereldtitel. De Spaanse rijder verwacht dat de Brit Lewis Hamilton zijn grootste tegenstander zal worden maar daar hoeft hij zeker niet voor onder te doen. Op dit ogenblik telt Alonso één wereldtitel meer dan Hamilton en tijdens rechtstreekse duels uit het verleden bleek ook al dat Alonso nog steeds de feeling heeft.

Volgens Alonso zal Hamilton in 2009 over meer vertrouwen beschikken en daardoor zal hij minder fouten gaan maken. Ook beide Ferrari-rijders zullen in 2009 opnieuw het beste van zichzelf gaan geven maar dat geldt volgens Alonso dan ook weer voor de rijders van BMW.

“Door het behalen van de wereldtitel zal Hamilton over meer vertrouwen beschikken in 2009 en daarom zie ik hem als mijn grootste tegenstander. Bij Ferrari zullen de rijders ook het beste van zichzelf gaan geven. Door het nieuwe reglement zullen alle teams wat dichter bij elkaar komen te liggen en BMW zal eveneens tegenstand gaan bieden. Toch verwacht ik dat Hamilton me het zwaarst zal liggen”, zo vertelde Alonso aan Eurosport.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed