Haug bekent schuld over opgave Hamilton

Norbert Haug gaf na afloop van de GP van China toe dat McLaren mee schuld heeft aan de opgave van Lewis Hamilton. Het team had besloten om Hamilton op een éénstopper te plaatsen na zijn eerste pitstop. Hierdoor wilde men Hamilton te lang op de baan laten alvorens hij opnieuw de pits kwam opzoeken toen hij problemen kreeg met zijn banden.

"Lewis werd langer buiten gehouden omdat er regen voorspeld was. Hij heeft te hard gepusht en daardoor had hij meer slijtage op zijn banden dan Alonso," aldus Norbert Haug. "De bedoeling was dat Hamilton minstens vijf seconden voorsprong zou behouden op Räikkönen, alvorens hij de pits opnieuw zou ingaan. In dat opzicht hebben we dus een fout gemaakt, waardoor de banden te hard hebben afgezien en Hamilton dus toch nog moest binnenkomen. Waarop het noodlot alsnog toesloeg en Hamilton in één van de weinige grindbakken rondom het circuit kwam vast te zitten."

"Ik stel mezelf als één man voor het team en deze beslissing kwam volledig van mij. Ik heb nu een fout gemaakt maar wie de minste fouten maakt wordt op het einde kampioen. Ik zal echter op weg naar huis nog even langs de kant van de weg stoppen bij een grote boom en daar eens goed tegen stampen om mijn frustratie over deze fout af te reageren. We hadden vandaag de zaak immers moeten afmaken en de titelstrijd in een definitieve plooi moeten leggen." concludeerde Haug.

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner