Haug: "Duitsland zal altijd een GP hebben"

De voorbije maanden is er veel te doen geweest over de toekomst van de GP van Duitsland. Volgens sommigen dreigt de GP van Duitsland van de kalender te verdwijnen door financiële problemen, volgens anderen dan weer omdat de politiek het evenement niet voldoende steunt en Bernie Ecclestone kandidaten genoeg heeft om ergens anders een grote prijs te organiseren.

Toch gelooft Norbert Haug niet in dergelijk doemscenario. Volgens Haug zal er altijd een GP van Duitsland op de kalender staan, al geeft hij wel toe dat de politiek best wel eens af en toe een steuntje in de rug mag geven.

"Duitsland zal altijd een grote prijs hebben, al het andere is ondenkbaar," aldus Haug tegenover nieuwsagentschap SID.

Duitsland kent momenteel ondanks het wegvallen van Michael Schumacher een grote vertegenwoordiging in het F1-circus. Zo zijn er twee constructeurs van Duitse afkomst en rijden er eveneens vijf Duitsers mee in het kampioenschap.

Toch blijft de vraag of dit alles voldoende is, want ondanks dat er vijf Duitsers meerijden, was de GP van Duitsland verreweg van uitverkocht. Volgens velen komt dit omdat geen van de Duitse rijders een echt idool is in de formule 1. Voorlopig is het nog wachten op een opvolger van Michael Schumacher.

De organisatie van de GP van Duitsland zou dit jaar trouwens afsteven op een verlies van drie miljoen euro, waarmee de vraag weerkeert of het organiseren van de grote prijs nog financieel haalbaar blijft.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer