Hebben extreem hoge temperaturen en mogelijk onweer invloed op de GP van Oostenrijk?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De laatste weersvoorspellingen voor de GP van Oostenrijk gaan uit van extreem hoge temperaturen en aan het einde van de race eventueel kans op onweer.

Om 15u lokale tijd, wanneer de GP van Oostenrijk van start gaat, wordt er maar liefst 29 graden omgevingstemperatuur voorspeld. Dat is de temperatuur in de schaduw en het baanoppervlak zal volgens de verwachtingen een temperatuur van meer dan 50 graden kunnen bereiken. Deze omstandigheden zullen ongetwijfeld een grote invloed hebben op de bandenslijtage en zowel de wagens als de rijders zullen enorm belast worden.

Daarnaast lijkt er ook onweer op komst naar de Red Bull Ring. Dat onweer bereikt mogelijk tegen het einde van de race het circuit en dat kan uiteraard voor heel wat spektakel zorgen. Mocht er een safety car-fase zijn dan lijkt het risico op eventuele regen en onweer groter te worden.

Voorlopig is het echter afwachten of het onweer er daadwerkelijk komt en of het voor het einde van de race de Red Bull Ring bereikt. Voldoende redenen dus voor een spannende GP van Oostenrijk, afspraak om 15u.