Helmut Marko: “Die speciale sidepods van Mercedes? Het is de rondetijd die telt!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko is duidelijk niet onder de indruk van de erg smalle en extreem ontworpen sidepods op de Mercedes W13. Mercedes verbaasde iedereen met het extreem smal ontwerp maar volgens Dr. Helmut Marko levert het weinig op.

Het is en blijft moeilijk om conclusies te trekken op basis van rondetijden die verreden worden tijdens testdagen voorafgaand aan het seizoen maar Dr. Helmut Marko doet het toch wanneer hem gevraagd wordt naar de extreem smalle sidepods op de Mercedes F1-bolide. Marko laat duidelijk uitschijnen dat hij niet onder de indruk is van waarmee Mercedes op de proppen is gekomen.

“We keken meer naar de performance en die was niet echt indrukwekkend te noemen,” vertelt Marko tegenover het Oostenrijkse ‘OE24’.

“Het ziet er revolutionair uit waarmee Mercedes is afgekomen maar wat ertoe doet is de rondetijd.”

Op dat vlak was Max Verstappen de snelste, wat volgens Marko uiteraard een opsteker was, al beseft hij ook dat we komende zaterdag tijdens de kwalificatie pas de echte performance van de verschillende F1-bolides te zien zullen krijgen.

“Het belangrijkste is dat we opnieuw de snelste zijn,” aldus Marko. “We houden ons echter vooral bezig met onze eigen wagen, dat is wat we hier gedaan hebben.”

We hebben het porpoising onder controle. Zoals ik reeds eerder gezegd heb zijn we helemaal tevreden over onze wagen en de updates die we introduceerden.”

“Nu is het een kwestie van wachten tot de kwalificatie op zaterdag wanneer de motoren volledig open worden gedraaid en alle kaarten op tafel worden gesmeten.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer