Helmut Marko: “Er werd een show opgevoerd dat die ‘arme Hamilton’ ineens gewond was”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko drijft de spot met Mercedes en Lewis Hamilton en zegt dat de wereldkampioen een show opvoerde na de aanrijding met Max Verstappen.

Bij de aanrijding met Max Verstappen kreeg Lewis Hamilton de achterband van de Nederlander op zijn hoofd en de beelden lieten ook zien dat de Halo ervoor gezorgd heeft dat Hamilton niet zwaar gewond raakte. 

Nadien liet de wereldkampioen optekenen dat hij nekpijn had en dat hij een specialist zou opzoeken voor de race in Rusland volgende week.

Dr Helmut Marko van zijn kant, denkt dat Lewis Hamilton een show opvoerde en dat hij de gevolgen van de crash heeft overdreven.

 “Ik was het meest geïrriteerd over onze verknoeide pitstop”, vertelde hij aan de Oostenrijkse nieuwszender ‘OE24’.

“Dat is de enige reden dat Hamilton in de zone van Verstappen is gekomen. Het was een normaal race-ongeluk, en alle verhalen eromheen zijn door Mercedes uit de lucht gegrepen.”

Zondagavond reageerde Hamilton ook dat hij verrast was dat Verstappen gewoon wegwandelde na de crash zonder te checken of hij wel oké was. Marko laat weten dat Verstappen snel doorhad dat Hamilton in orde was toen hij zag dat de Mercedes-rijder nog probeerde om uit de grindbak te rijden.

“Verstappen was al uitgestapt toen Hamilton in achteruit uit het grind probeerde te komen. De medical car zag dit en reed door”, voegt Marko toe.

“En dan wordt er een show opgevoerd dat die arme Hamilton ineens gewond is, etc.”

Marko erkende in ieder geval de vitale rol die Halo opnieuw bij een crash heeft gespeeld.

“Ook al was ik in het begin sceptisch, ik moet toegeven”, zei hij. “Net als bij het ongeluk met Romain Grosjean was de halo doorslaggevend om ervoor te zorgen dat het zo goed afliep.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print