Helmut Marko: “Of Verstappen al de 24 races wint dit seizoen? Dat zou leuk zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko wil niet helemaal uitsluiten dat Max Verstappen erin slaagt om al de vierentwintig races te winnen dit seizoen.

Het seizoen begon afgelopen weekend in Bahrein alvast goed voor Red Bull Racing met een een-twee voor Verstappen en Perez. Voor de drievoudige wereldkampioen betekende dat zelfs dat hij de pole positie behaalde, elke ronde aan de leiding reed en de snelste ronde liet optekenen. Teamgenoot Sergio Perez moest maar liefst tweeëntwintig seconden toegeven op de Nederlander.

We konden merken dat de concurrentie goed gekeken heeft naar de RB19, terwijl Red Bull vriend en vijand verraste door met een gloednieuw concept op de proppen te komen voor de RB20. Op papier doet de nieuwe bolide het nog beter dan zijn voorganger en dat maakt het leven van de concurrentie nog wat moeilijker.

Met de zege in Bahrein heeft Red Bull alweer een droomstart achter de rug. Max Verstappen liet optekenen dat het beter ging dan verhoopt en daar sluit Helmut Marko zich bij aan in gesprek met ‘Motorsport-Total.’

“Daar ben ik het mee eens. Na de test dachten we dat we een heel sterk pakket hadden, maar toen hadden we problemen op donderdag en vrijdag van het raceweekend. Op zaterdag ging de wind liggen en dat hielp ons enorm.”

Vorig jaar was Red Bull soms nog te verschalken over een rondje in de kwalificaties maar op zondag stond er geen maat op en dat lijkt ook dit jaar het geval te zijn.

“In de race kwamen de sterke punten van onze auto, het management en dat soort dingen naar voren. En Max was, zoals altijd, een klasse apart,” voegde Marko eraan toe.

Op de vraag of Verstappen dit seizoen alle races kan winnen antwoordt Marko enigszins voorzichtig maar hij wil het ook niet helemaal uitsluiten.

“Dat zou mooi zijn!” zei Marko. “Maar we hebben gezien dat het ons vorig jaar niet gelukt is. We zijn er nog lang niet en ons hoofddoel blijft om beide kampioenschappen te winnen. We zullen het stap voor stap doen.”

“Jeddah is een heel ander circuit, met hele snelle bochten. Als we daar net zo dominant zijn als hier, dan kunnen we de toekomst met optimisme tegemoet zien,” besloot Marko.