Helmut Marko waarschuwt: “De F1 mag niet verkocht worden aan een andere cultuur”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Hemut Marko zou het geen goede zaak zijn mocht de Formule 1 verkocht worden aan een land of aan investeerders met een andere culturele achtergrond.

Onlangs doken er berichten op dat er vanuit Saoedi-Arabië een bod van maar liefst 20 miljard dollar op de Formule 1 zou gedaan zijn. Het zogenaamde ‘Public Investment Fund’ van Saoedi-Arabië zou achter dat bod zitten en nadat huidig F1_eigenaar Liberty Media dat bod afwees zou het nog steeds interesse hebben in de Formule 1.

Er kwam veel kritiek op het bod, onder andere van FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem, die vreest dat dergelijk exuberant bedrag ertoe kan leiden dat de races kapot worden gemaakt omdat ze nog meer kosten zouden moeten betalen. Ook Helmut Marko waarschuwt echter maar omwille van een geheel andere reden.

Volgens Marko zou het immers geen goede zaak zijn mocht de Formule 1 verkocht worden aan een land of investeerder die een andere culturele achtergrond heeft.

“Ik denk dat het niet zo goed zou zijn als de sport eigendom wordt van een land dat cultureel erg verschilt van de plaatsen waar de meeste races worden georganiseerd,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘RTL’.

“In het algemeen is het een commercieel iets en dat is iets dat beter past met iemand die de normale ‘bedrijfsstandaarden’ hanteert, laat het ons zo stellen.”