"Het circuit van Canada is één groot drama"

Kimi Räikkönen strandde tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada op de derde plaats. De Ferrari-rijder maakte naar eigen zeggen aanspraak op de pole, maar toch had de Fin bijna negen tienden achterstand op pole-sitter Hamilton.

Ondermeer de erbarmerlijke toestand van sommige delen van het circuit weerhielden Räikkönen naar eigen zeggen van een betere prestatie. Räikkönen verwacht voor morgen omwille van de circuitproblemen een zeer zware race voor alle rijders.

"De wagen is het ganse weekend zeer goed geweest, maar tijdens de kwalificatie was het circuit in een belachelijk slechte toestand," aldus Räikkönen na afloop van de kwalificatie. "Het circuit breekt open en het voelt door het vele zand aan alsof je een bocht mist, terwijl dit niet zo is. Ondermeer in de tiende bocht verloor ik daardoor zeer veel tijd, aangezien ik niet vlot door de bocht kon rijden."

"Gans het weekend had ik een zeer goede wagen, maar toen werd het plots iets warmer en het circuit bleef niet lang heel. Het probleem ziijn de zwarte stroken asfalt. Ieder jaar worden ze opnieuw aangelegd, en ieder jaar gaat het circuit er opnieuw stuk."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022