“Haas F1 team heeft de foute keuze gemaakt, ze hadden Mick Schumacher moeten houden”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Marc Surer heeft het Haas F1 team met de keuze voor Nico Hulkenberg als vervanger voor Mick Schumacher de foute keuze gemaakt. Haas heeft volgens Surer vooral voor de korte termijn gekozen.

Mick Schumacher moest na twee moeilijke seizoenen bij het Haas F1 team plaatsmaken voor Hulkenberg. Voor Mick Schumacher gooide Mercedes een reddingsboei toe door hem als reserverijder aan te stellen. Bij Haas hadden ze volgens Surer moeten verkiezen om Schumacher in het team als rijder te behouden.

“Met Mick heb je iemand die twee jaar ervaring in de Formule 1 heeft opgedaan en nu duw je hem weg,” vertelde Surer tegenover ‘Formel1.de’. “Misschien zou de doorbraak er gekomen zijn.”

“Het is een mes dat langs twee kanten snijdt,” vertelt Surer vervolgens over de keuze van het Haas F1 team dat met Hulkenberg vooral naar de korte termijn kijkt. “Op korte termijn zou ik ja zeggen, het is een ervaren rijder die hongerig is naar succes, waarschijnlijk de betere keuze gedurende een jaar. Mick is echter de betere keuze voor de langere termijn.”

Mick Schumacher beschikt volgens Surer over het nodige talent om in de toekomst eventueel te strijden voor de wereldtitel.

“Ik denk dat we het beste van hem nog niet gezien hebben. Hij is een goede racepiloot en goede racers kunnen wereldkampioen worden. Je ziet duidelijk dat hij talent heeft.”

“Wanneer hij in de juiste wagen een zitje krijgt en dat voor hem werkt, zoals we dat in de Formule 2 en Formule 3 gezien hebben, dan kan het erg goed worden.”

“Hij is een sterk talent. Op het vlak van snelheid krijgt hij het meestal goed voor elkaar. Hij is geen gevoelige rijder, hij is altijd erg snel in de wagen, of die nu overstuur of onderstuur heeft.”

“Met dat in het achterhoofd is het echt geen goede keuze die ze bij het Haas F1 team gemaakt hebben,” besloot Surer.