Gebroken ruggenwervels voor Carlos Sainz na zware crash tijdens Dakar Rally

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Carlos Sainz Sr laat weten dat hij verschillende breuken heeft overgehouden aan zijn zware crash in de Dakar-rally.

Tijdens de negende etappe van de jongste Dakar-rally crashte Carlos Sainz Sr zwaar toen zijn Audi eerst op de neus en daarna op zijn dak terechtkwam. Hij werd opgepikt door de medische helikopter maar hij vroeg aan de piloot om tijdens de vlucht rechtsomkeer te maken en hem terug naar de rally te brengen.

De schade aan zijn bolide bleek echter te zwaar en Sainz moest alsnog de wedstrijd, die hij in 2008, 2010, 2018 en 2020 won, staken. Bij thuiskomst in Spanje liet de voormalige wereldkampioen rally weten dat hij twee gebroken ruggenwervels heeft overgehouden aan de crash.

“Toen ik terugkwam in Madrid na de Dakar-rally bleef de rugpijn langer duren dan gewoonlijk,” aldus Sainz. “Op medisch advies onderging ik verdere controles om de omvang van het letsel in detail te beoordelen.”

“Helaas hebben de resultaten geen goed nieuws gebracht omdat ik de wervels T5 en T6 heb gebroken. Het goede is dat beide wervels stabiel zijn en vanaf vandaag is het mijn prioriteit om zo snel mogelijk te herstellen.”

Deze wervels bevinden zich net onder de schouderbladen en het neemt meestal maanden in beslag om helemaal te herstellen.

Carlos Sainz bij zijn zwaar beschadigde Audi na zijn crash tijdens de Dakar Rally 2023 – Red Bull Content Pool
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner