“Mercedes wil Lewis Hamilton een nieuw F1-contract van 70 miljoen euro per jaar geven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens ‘Sportune’ heeft Lewis Hamilton van Mercedes een contractvoorstel gekregen van maar liefst 70 miljoen euro per jaar.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet onlangs nog verstaan dat hij verwacht dat Lewis Hamilton gewoon bij Mercedes zal blijven en dat de contractbesprekingen niet erg lang zullen duren. Mocht het bedrag van 70 miljoen euro daadwerkelijk kloppen dan begrijpen we meteen ook waarom.

Hamilton liet de voorbije jaren meermaals uitschijnen dat zijn besprekingen met Mercedes rond meer draaien dan alleen geld en zijn toekomst in de Formule 1. Hamilton wil ook na zijn F1-afscheid zijn stempel immers drukken op de richting die Mercedes uitgaat, denk bijvoorbeeld aan meer diversiteit en het meer inclusief maken van zowel de F1 alsook Mercedes.

Op financieel vlak zou Lewis Hamilton met een nieuw F1-contract van zo’n 70 miljoen euro per jaar een serieuze stap vooruit zetten tegenover zijn huidig contract van 45 miljoen euro. De bonus voor het eventueel winnen van de wereldtitel, die in zijn huidig contract 25 miljoen bedraagt, zou weliswaar geschrapt zijn.

Het nieuwe contract van Lewis Hamilton zou voor twee seizoenen gelden. In 2024 en 2025 zou Lewis Hamilton dus maar liefst 140 miljoen euro verdienen. Daarvoor zou hij dus zelfs geen wereldkampioen moeten worden.

Het is echter een publiek geheim dat Hamilton op zijn minst nog één keer wereldkampioen wil worden. Daarmee zou hij immers het record van meeste aantal wereldtitels alleen op zijn naam zetten. Met zeven wereldtitels deelt Hamilton dat record nu nog met Michael Schumacher.