Honda hoopt dat ze de motor van Max Verstappen kunnen redden

F1
F1

Van de F1-bolide van Max Verstappen bleef na zijn crash afgelopen zondag niet veel over. Na afloop werd gevreesd dat niet alleen de wagen maar ook de Honda-motor goed was voor de puinhoop maar de Japanners zijn hoopvol dat ze de motor van Verstappen alsnog kunnen redden.

De RB16B is na de zware crash in de bandenmuur waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd maar voor de Honda-motor is er dus nog hoop. De Honda-krachtbron werd naar Japan overgevlogen om daar een doorgedreven onderzoek te ondergaan.

Aan de hand daarvan zal moeten blijken of Verstappen de Honda-motor tijdens de rest van het seizoen nog zal kunnen gebruiken. Indien dat niet het geval is dan zal Verstappen bijna zeker het seizoen niet met drie motoren kunnen afwerken en zal hij ergens een vierde motor in gebruik moeten nemen.

Dat zou dan weer resulteren in een erg kostbare gridpenalty, wat op zich dan weer ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor de titelstrijd. Honda zal dan ook alles op alles zetten om dat te vermijden, al hangen ze natuurlijk ook zelf af van de eventuele schade die de motor opgelopen zou hebben.

“Toen ik de eerste beelden zag wanneer de wagen omhoog werd gedaan dacht ik dat er enorm veel schade was,” aldus Toyoharu Tanabe van Honda F1.

“Maar de realiteit is dat de schade minder is dan dat ik op het eerste zicht dacht. De uiteindelijke schade is echter niet vast te stellen wanneer de motor nog in de wagen zit.”

“We willen de motor dan ook terugsturen naar Sakura waar we hem grondig zullen inspecteren alvorens een beslissing te nemen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021