Honda ontdekt motorprobleem bij Max Verstappen, gridpenalty komt dichterbij

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de kwalificatie heeft Honda een probleem bij de motor van Max Verstappen ontdekt. Uit voorzorg heeft Honda in samenspraak met Red Bull besloten om de motor van Verstappen te wisselen.

Voorafgaand aan het raceweekend in Hongarije werd gevreesd dat de Honda-motor die in Max Verstappen zijn Red Bull F1-bolide zat ernstig beschadigd zou zijn. Uit voorzorg volgde een uitgebreid onderzoek van de motor in Japan en op vrijdag volgde nog een cruciale test tijdens de oefensessie.

Na de oefensessies op vrijdag kwam Honda met het nieuws dat de motor van Verstappen zoals het hoort functioneerde maar na de kwalificatie laten de Japanners nu toch weten dat er een probleem is ontdekt.

“Tijdens de controles na de kwalificatie hebben we iets ontdekt bij de power unit van Verstappen, iets dat zich mogelijk tijdens het weekend heeft ontwikkeld en dat een gevolg kan zijn van de crash in Silverstone” zo luidt het in een mededeling van Honda.

“We hebben daarom de power unit verwisseld voor een exemplaar van dezelfde specificatie. Volgens het reglement mag Max van op zijn derde plaats op de grid gewoon starten en moet hij geen gridpenalty incasseren.”

Het probleem mag dan geen onmiddellijke gevolgen hebben voor de race van vandaag, de kans is nu wel bijzonder groot geworden dat Max Verstappen later dit seizoen een vierde motor in gebruik zal moeten nemen en zo een gridpenalty zal moeten incasseren.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021