Honda wil er op bepaalde dag weer staan

Er is heel wat aan het gebeuren bij Honda. De Japanse autofabrikant trok zich na het seizoen 2008 terug uit de Formule 1 en dat omwille van de economische crisis. De sport zou te duur zijn maar men krijgt het team nog steeds niet verkocht. Eerder deze week vertelde Bernie Ecclestone zelfs nog dat men zijn steun zou hebben geweigerd en dat een overname van hun management er niet meteen zou inzitten.

Volgens de Honda Motor Co.’s incoming Chief is het nog niet zeker dat Honda het definitief voor bekeken zal houden en er zou dus in de toekomst opnieuw een deelname kunnen zijn. In juni zal men bij de Japanse autofabrikant enkele veranderingen doorvoeren en vanaf dan zal Takanobu als nieuwe CEO worden aangesteld. Takanobu geeft toe dat de uitdaging die de F1 met zich weet mee te brengen erg leuk is en dat hij het wel ziet zitten om vroeg of laat terug deel te nemen.

“Op dit ogenblik kan ons bedrijf niet meer deelnemen want we zitten in moeilijke tijden. Als we er weer beter voor staan ben ik zeker bereid om een deelname in de F1 te overwegen. We hebben een heleboel leuke momenten meegemaakt en misschien komt dat op een bepaalde dag wel terug”, zo vertelde de toekomstig CEO van Honda.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023