Ferrari test opnieuw met het nieuwe pitstopsysteem

Vorig seizoen pakte Ferrari uit met een nieuw pitstopsysteem. In plaats van een lollipop man werden er lichten gebruikt die aangaven wanneer de rijder de pitplaats mocht verlaten. Tijdens de GP van Singapore liep het echter mis. Felipe Massa trok de brandstofslang met zich mee na het maken van zijn pitstop. Een van de medewerkers geraakte gewond maar dit was niet het enige incident dat door het nieuwe systeem werd veroorzaakt en het team besloot het systeem even in de koelkast te zetten.

Tijdens de testen in Bahrein zou de Italiaanse renstal het systeem opnieuw geprobeerd hebben. Om niet nog meer incidenten te veroorzaken heeft men het systeem ditmaal gekoppeld aan sensoren. Ook zou er een electronisch contact zijn met de brandstofslang en indien deze niet wordt afgekoppeld kan de wagen niet vertrekken.

Het zal afwachten worden op de resultaten van de test want die werden nog niet vrijgegeven. Waarschijnlijk wil men bij Ferrari extra veiligheid en zal het lichtensysteem er in 2009 ook bij zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023