“Ik ben er zeker van dat de FIA de controverse van Abu Dhabi zal oplossen”

FIA
FIA

Haas-teambaas Guenther Steiner is er zeker van dat de FIA de controverse die er heerst rond de seizoensfinale van eind vorig jaar in Abu Dhabi zal oplossen.

De gebeurtenissen tijdens de eindfase van de GP van Abu Dhabi hoeven ondertussen niet meer uitgelegd te worden, net als het feit dat Mercedes eerst klacht indiende en die nadien wou laten vallen op voorwaarde dat de FIA de zaken grondig zou onderzoeken. 

Naar verluidt zou Lewis Hamilton ook het resultaat van dat onderzoek afwachten alvorens te beslissen of hij in 2022 nog op de startgrid zal staan. De zevenvoudig F1-kampioen hulde zich in stilzwijgen maar gaf gisteren dan toch eindelijk een teken van leven ().

Deze week vertelde Guenther Steiner op de voorstelling van de nieuwe Haas F1-bolide dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de sport hier lessen uit getrokken heeft en dat ze de nodige maatregelen zullen nemen. 

“Ik weet dat ze er ijverig aan werken om het, ik zou niet zeggen beter, dat is het verkeerde woord, eerder om het vooral beter te maken voor wie er ook wedstrijdleider is.”

“Het is een zeer moeilijke job. Ik ben hier niet om Michael te beschermen ofzo. Het is heel moeilijk. Ik denk dat de sport zo gegroeid is, en sommige dingen zijn achtergebleven.”

“Ik weet zeker dat ze met wat ideeën zullen komen als we ze voorgelegd krijgen, en dan zullen we zien wat ze doen.”

Zelf heeft Steiner naar eigen zeggen geen voorstellen gedaan bij de nieuwe FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. 

“Ik heb ze geen aanbeveling gegeven wat te doen, een specifieke,” hield Steiner vol. “We hebben erover gesproken, en ik denk dat er privégesprekken zijn, en daar wil ik niet op ingaan.

“Ik heb president Mohammed niet veel aanbevelingen gedaan. We hebben het een beetje over de problemen gehad, en die kennen we allemaal. Ik denk dat de FIA ijverig aan het werk is om een betere toekomst tegemoet te gaan.”

Afgelopen week kwamen er berichten naar buiten dat het nog niet zeker was of Michael Masi komend F1-seizoen wel zou terugkeren als racedirecteur maar daar wil Steiner niet op ingaan. 

“Ik heb genoeg aan mijn hoofd met mijn bedrijf om eerlijk te zijn,” aldus Steiner.

“Ik probeer de vraag niet te ontwijken,’ benadrukte hij. “Ik ken eerlijk gezegd hun structuur daarbinnen niet helemaal. We kennen allemaal Michael Masi als racedirecteur, maar ik weet niet wat er onderliggend is en hoe we het beter kunnen maken.”

“Zoals ik al zei, ik heb het behoorlijk druk met wat ik doe voor Haas F1. Dus ik bemoei me er niet mee. Ik heb het volste vertrouwen in de FIA, dat zij het zullen oplossen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print