“Ik ben geen titelkandidaat”

Lewis Hamilton staat vierde in de wk-tussenstand, maar ziet zichzelf niet als titelkandidaat voor dit seizoen.
image
Hamilton startte de laatste vijf races vanop de eerste startrij, maar slaagde er tot nog toe niet in om ook maar één race te winnen. Zijn teamgenoot Nico Rosberg daarentegen won al twee Grote Prijzen, die van Monaco en Groot-Brittannië. Hamilton staat echter voor zijn teamgenoot in het klassement. De achterstand van de Brit op wk-leider Sebastian Vettel bedraagt momenteel 58 punten. Niet onoverbrugbaar, maar toch ziet Hamilton zichzelf niet als titelkandidaat.

“Ik zie mezelf niet strijden om de wereldtitel. Wat ik wel weet is dat iedereen me voor de start van het seizoen had afgeschreven, maar intussen zijn ze allemaal van mening veranderd. We behaalden enkele mooie resultaten en staan dan ook tweede in het constructeurskampioenschap.”

“Dit is allemaal dankzij het harde werk van het hele team, en we gaan zo door tot het einde van het seizoen. Opgeven doen we niet, en we hopen toch om nog één of meer races te winnen. Het is zwaar, maar ik ben zeer tevreden met waar we nu als team staan, zeker in vergelijking met waar Mercedes vorig jaar nog stond.”

Hamilton denkt niet dat Mercedes te veel schade zal opgelopen hebben door het missen van de Young Driver Test vorige week op het circuit van Silverstone. Het team uit Brackley werd deelname geweigerd door de FIA na de illegale bandentest die het eerder dit seizoen uitvoerde voor Pirelli. Mercedes kan dus pas morgen voor de eerste maal testen met de nieuwe banden.

“Het doet me niet veel, al was het wel goed geweest voor ons dat we er wel bij waren geweest. We zullen dit weekend moeten uitvinden hoe de banden zich gedragen tijdens lange runs, en hoe we de wagen moeten afstellen. Uiteindelijk zullen we er toch het beste van moeten maken. Dit is een fantastisch team die ongetwijfeld de achterstand zal goedmaken.” aldus Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print