“Ik heb me stil gehouden”

Rubens Barrichello kon niet anders dan de pers constant volgen tijdens zijn winterstop. De Braziliaanse rijder werd ondertussen al door vele mensen afgeschreven en naar de achtergrond verwezen om plaats te maken voor Bruno Senna. Echter koos men bij Brawn GP opnieuw voor de ervaring van Barrichello en dat zorgde eigenlijk niet echt voor een verassing. Na de race op Interlagos in 2008 zou Barrichello het gevoel gehad hebben dat hij er in 2009 sowieso opnieuw bij zou zijn. De Braziliaan bleef kalm en sprak zo min mogelijk met de pers.

“Ik heb de laatste maanden bewust voor de kalmte gekozen. Volgens vele mensen had ik mijn beste tijd gehad en volgens anderen was mijn zitje al officieel voor Bruno Senna. Ondertussen had ik nog steeds alle vertrouwen in mezelf en sprak ik enkel met het team. Tijdens de laatste race op Interlagos wist ik dat ik nog niet gedaan had met de sport maar dat ging ik toen heus niet hardop vertellen”, aldus Rubens Barrichello.

Het zou best kunnen dat Barrichello er goed aan heeft gedaan de pers niet te betrekken in de hele situatie. Het enige nieuws dat Barrichello zowat wist te vertellen tijdens deze winterstop is dat hij in zijn periode bij Ferrari vaak bewust moest onderdoen voor Michael Schumacher. In 2009 zal Barrichello opnieuw naast de Brit Jenson Button rijden maar wie ditmaal het best zal presteren is nog maar de vraag.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print