“Ik zou hetzelfde als Schumacher gedaan hebben”

Sir Stirling Moss verklaarde zopas dat ook hij van mening is dat de bestraffing op Michael Schumacher in Monaco overbodig was.
Sir Stirling Moss is zonder enige twijfel een legende als het op Formule 1 aankomt. De Brit racete in een periode dat er van veiligheid amper kon gesproken worden, een tijd waarin rijders nog gerust angst mochten hebben bij een poging hun voorligger in te halen.

Het gespreksonderwerp van afgelopen race in Monaco is zonder twijfel de bestraffing op Michael Schumacher die letterlijk groen licht kreeg in de laatste ronde. Ook Stirling Moss is nu van mening dat de bestraffing overbodig was. Groen is immers ook groen in zijn ogen.

“Als rijder heb je het instinct om alsnog in te halen wanneer het licht op groen springt. De hele zaak draait ook net om het groene licht in Monaco. Bovendien kregen ook de andere rijders de permissie om indien mogelijk een inhaalpoging uit te voeren. Volgens het reglement hadden de lichten niet op groen mogen springen en persoonlijk vind ik dan ook Michael het juiste deed. Men kan het reglement maar beter verduidelijken want de bestraffing vindt ook ik dus overbodig”, aldus Sir Stirling Moss.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}