‘Illegale’ Williams en BMW-wagens niet bestraft, Räikkönen behoudt titel

Het zag er even naar uit dat Kimi Räikkönen mocht vrezen voor zijn pas behaalde wereldtitel. Na de race volgde immers eerst het gerucht dat de wagens van beide teams illegaal waren, waarop vervolgens het bericht van de FIA kwam dat er problemen waren met de benzinetemperatuur van de wagens.

De benzinetemperatuur mag maximum tien graden kouder zijn dna de buitentemperatuur, en dat was niet het geval bij BMW en Williams. De temperatuur was daar tussen de twaalf en veertien graden kouder. Dat zou tevens tot gevolg hebben dat de wagens een voordeel hebben tegenover de concurrentie omdat de motor dan meer pk’s heeft.

Na enkele uren kwam dan de uitspraak van de stewards en die verklaarden dat er niets wordt veranderd aan de uitslag van de race. Mocht dat wel het geval zijn geweest, dan zou Kimi Räikkönen alsnog de titel verloren hebben. Rosberg (4de), Kubica (5de) en Heidfeld (6de), zouden bij een eventuele bestraffing kunnen worden geschorst uit de uitslag en dan zou Lewis Hamilton opschuiven naar de vierde plaats, waardoor de Brit alsnog de titel zou behalen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023