Stewards: "Reglementering temperatuur is onduidelijk"

Na de GP van Brazilië zorgde een eventuele diskwalificatie van BMW Sauber en Williams voor een storm in de paddock. Dankzij de diskwalificatie zou Lewis Hamilton alsnog vierde in de uitslag kunnen worden en dus ook de titel veroveren. De Diskwalificatie kwam er echter niet waardoor Räikkönen dus toch zijn titel blijft behouden.

De stewards kwamen na de uitspraak met een statement naar buiten waarin stond dat men geen diskwalificatie aan de betrokken teams oplegde omdat er onduidleijkheid bestaat over de juistheid van de gemeten temperaturen. 

"We missen een precieze en accurate meting van de temperatuur aan boord van de wagens die aantoont dat de benzine meer dan de toegelaten tien graden onder de buitentemperatuur was. Er is tevens geen regel die stelt dat de temperatuur van het FOM de enige juiste is. Omwille van deze redenen vinden de stewards dat er te grote twijfel bestaat of de benzine die in de wagens aanwezig waren, daadwerkelijk te laag was en daarom is het ongepast een straf op te leggen."

Een mogelijke verklaring voor verschillende temperaturen is toe te schrijven aan het feit dat de FOM zelf de temperatuur meet tijdens de races. Dit terwijl de teams en de FIA beroep doen om Meteo France om de temperatuur te bepalen.