Is Super Aguri gered?

Het Duitse automagazine Auto Motor und Sport heeft goed nieuws voor de Super Aguri fans. Het in financiële problemen verkerende team zou gered zijn door een geheime investeerder.

Super Aguri heeft geldproblemen sinds haar hoofdsponsor SS United vorig seizoen besloot haar verplichtingen niet langer na te komen. Tijdens de winter werd er niet getest en ook een deelname aan de Grote Prijs van Australië leek geen zekerheid.

Met de financiële impuls van de investeerder zou het team toch kunnen afreizen naar Melbourne.

Aguri Suzuki, de (voormalige) eigenaar van het team zou nu al z’n aandelen verkocht hebben maar zou toch mogen aanblijven als teambaas. Ook de naam Super Aguri blijft behouden.

Takuma Sato zou een contract krijgen voor 2008 en 2009 met Anthony Davidson als teammaat. Het chassis zou van Honda komen, alsook de motor. Met een combinatie van de Super Aguri van vorig jaar en de achterkant van de Honda van dit seizoen. Later zou Super Aguri kunnen beschikken over het volledige chassis van de RA108.

Wie de investeerders zijn blijft voorlopig onbekend, hoewel het zou gaan om een Britse bedrijf met sponsors uit het Midden-Oosten.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen