Italiaanse pers furieus over strategische flater van Ferrari

Het team van Ferrari maakte gisteren geen al te beste beurt. De Italiaanse renstal sloeg de bal strategisch volledig mis door bij de eerste pitstop van Massa en Räikkönen de banden niet te wisselen. Een wel zeer kostbare fout als je weet dat net op dat ogenblik Räikkönen bij Hamilton kwam aansluiten en toen zelfs sneller was dan de Brit.

De Italiaanse media is dan ook niet te spreken over de strategische blunder die Ferrari begin, maar prees tegelijkertijd Hamilton en McLaren voor hun schitterende overwinning.

La Gazzetta dello Sport sprak van een zware fout van Ferrari en over ene Felipe Massa die helemaal niet te vergelijken was met de Felipe Massa die in Frankrijk zegevierde.

Corriere dello Sport bewoorde de miskleun van Ferrari als volgt: "Een koude douche voor Ferrari. De weersvoorspellingen bedrogen Ferrari, McLaren is flexibeler en reageert sneller in dergelijke omstandigheden."

La Repubblica sprak tenslotte over een zwarte dag voor Ferrari en verwees naar de glorieperiode van Ferrari met meesterstrateeg Ross Brawn. Diezelfde Ross Brawn zorgde er nu voor dat Rubens Barrichello voor Honda op het podium finishte.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer