“McLaren bereidt zich voor om Daniel Ricciardo aan de kant te schuiven”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ook na de GP van Monaco neemt Jacques Villeneuve geen blad voor de mond. Deze keer haalt Villeneuve uit naar Daniel Ricciardo die volgens hem bij McLaren op weg is naar de exit.

Na zijn overstap van Renault naar McLaren blijft Daniel Ricciardo problemen ondervinden om een goed vormpeil te bereiken. Vorig jaar slaagde Ricciardo desondanks erin om de Italiaanse GP te winnen maar Ricciardo blijft op regelmatige basis serieus onderdoen voor teamgenoot Lando Norris.

In Monaco crashte Ricciardo tijdens de tweede oefensessie en uiteindelijk staat Ricciardo na zeven races al 37 punten achter op Lando Norris. Hij kan duidelijk de hooggespannen verwachtingen niet inlossen en steeds meer duiken er geruchten op dat dit het laatste seizoen van Ricciardo bij McLaren zal zijn.

Meer zelfs, er wordt zelfs gespeculeerd dat dit het allerlaatste F1-seizoen van Daniel Ricciardo zal zijn en dat de Australiër volgend jaar vanuit de zetel naar de F1 zal moeten kijken. Ook Jacques Villeneuve vindt dat Ricciardo zijn tijd bij McLaren erop zit.

“Daniel Ricciardo zijn tijd bij McLaren is voorbij,” schrijft Villeneuve in zijn column voor ‘Formule1.nl’.

“CEO Zak Brown zegt dat er clausules in zijn contract staan, dat betekent dat een beslissing zo goed als genomen is. Het is een manier om druk uit te oefenen op de rijder en de media voor te bereiden.”

“Uiteindelijk is hij een rijder die enorm veel betaald wordt en het team erg veel geld kost. Hij bezorgt hen geen extra punten en beschikt niet over de snelheid die nodig is om de wagen te verbeteren en te ontwikkelen. Het kost hen dus gewoon veel geld.”

“Het zou goedkoper voor hen zijn om Ricciardo zijn salaris verder te betalen en hem thuis in de zetel te laten zitten terwijl ze een andere rijder in de wagen plaatsen. Het is een harde realiteit maar zo zit de Formule 1 nu eenmaal in elkaar.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer