“Lewis Hamilton is niet langer heer en meester in de F1 en bij Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Als we Eddie Jordan mogen geloven is zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton niet langer heer en meester in de Formule 1 of binnen het team van Mercedes. 

Mercedes is niet langer het dominante team dat het de laatste jaren was voor de reglementswijzigingen en ook Lewis Hamilton wordt momenteel overvleugeld door zijn nieuwe teamgenoot George Russell. 

Het lijkt er op dat Hamilton de wacht wordt aangezegd door Russell, al heeft de zevenvoudige wereldkampioen dit seizoen al de nodige tegenslag gekend met bijvoorbeeld slecht getimede safety car-procedures en uitzonderlijke omstandigheden.

Maar volgens voormalig F1-teameigenaar Eddie Jordan mogen we ervan uitgaan dat Russel bij Mercedes de fakkel aan het overnemen is van Lewis Hamilton. 

“Absoluut, volgens mij is het de grote verrassing, iedereen denkt in de Formule 1 en wereldwijd dat Lewis Hamilton heer en meester is,” aldus Jordan bij het Britse ‘Channel 4.’

“Maar hij is niet langer heer en meester, zelfs niet binnen zijn team waar George Russell zijn positie ingenomen heeft. Ik vind dat heel interessant om te volgen en te bekijken hoe Hamilton daar mee om zal gaan.”

Volgens Toto Wolff moeten we ons nog niet te veel zorgen maken en is het feit dat Russell sneller is dan Hamilton geen blijvend fenomeen.

“Nee, ik denk dat als je kijkt naar de tegenslagen die Lewis had, ik bedoel, kijk naar de race: hij zat weer vast,” zei hij na de Grand Prix van Monaco van afgelopen weekend.

“Contact met Esteban Ocon, vastzitten achter Fernando Alonso, de rode vlag in de kwalificatie, de slinger gaat wel eens terugslaan denk ik.”

“Dus zodra deze ongelukkige situaties die Lewis tegenhouden zitten ze ongeveer op hetzelfde tempo. Tijdens de ene training leidt de één en dan de ander. En dat is geweldig.”

“Ook werken ze samen om onze auto in orde te krijgen, want we moeten onze auto in orde krijgen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner