Jamie Chadwick houdt haar F1-droom in leven: “Geweldig dat ik deze samenwerking verder kan zetten”

Williams Racing
Williams Racing

Het Williams F1 team heeft bevestigd dat Jamie Chadwick in 2023 deel blijft uitmaken van de Williams Racing Driver Academy. Daarmee houdt Chadwick haar F1-droom levend.

De voorbije drie seizoenen domineerde Jamie Chadwick de W Series, een raceklasse volledig gericht op vrouwen in de autosport. In 2023 zal Chadwick in de Verenigde Staten gaan racen in de Indy NXT Series en dit voor Andretti. Chadwick krijgt zo een kans om zich bijkomend in de kijker te rijden terwijl ze tegelijkertijd haar F1-droom levend houdt.

“Het is geweldig dat ik mijn relatie met Williams verder kan zetten. Het is erg belangrijk om de kans te krijgen om me in het team te laten zien en mijn F1-droom in leven te houden,” aldus Chadwick.

Onze landgenoot Sven Smeets, sporting director bij Williams, reageert eveneens enthousiast op het nieuws dat Chadwick deel blijft uitmaken van de Williams Driver Racing Academy.

“We zijn erg blij dat Jamie deel blijft uitmaken van onze Driver Academy,” aldus Smeet. “Ze is een ongelooflijk getalenteerde coureur en een belangrijk rolmodel die de volgende generatie vrouwen in de autosport kan inspireren. We kijken er naar uit om haar in 2023 te steunen bij haar nieuwe uitdaging in Indy NXT.”