Jarno Trulli vindt dat Mclaren rijders goed weg kwamen in spionagezaak

Toyota-piloot Jarno Trulli vindt dat de FIA te laks is geweest bij het bestraffen van de spionageaffaire. De Italiaan is van mening dat naast het team ook de rijders gestraft zouden moeten zijn.

Het Mclaren team kreeg een boete van 100 miljoen dollar opgelegd en werd uit het constructeurskampioenschap gegooid. De rijders werden echter niet bestraft.

Trulli had het volgende te zeggen:

"Wanneer je een team diskwalificeert dan moet je hen naar alle logica misschien ook wel straffen, ze werken allemaal voor het team. De sport is overal in de wereld geschaad door dit voorval."

Ralf Schumacher, Toyota collega van Trulli, heeft een heel andere mening. Hij vind dat een straf voor de rijders buitensporig zou zijn geweest.

"Het zou oneerlijk zijn. Je kan er over discussiëren maar ik vind dat het in een kampioenschap belangrijk is dat dingen blijven zoals ze zijn. De rijders hebben geen inbreng in de ontwikkeling van de wagen. Ik weet niet wat andere rijders vinden maar voor mij persoonlijk, en voor de mensen waarmee ik gepraat heb, zouden ze niet gestraft moeten worden."