Jean Alesi waarschuwt Frederic Vasseur: “Dit mag je bij Ferrari absoluut niet veranderen!”

Ferrari
Ferrari

Sinds begin dit jaar is Frederic Vasseur de nieuwe teambaas bij Ferrari. Ongetwijfeld zal Vasseur zijn stempel drukken op het dagelijks bestuur van het F1-team maar volgens Jean Alesi moet Vasseur opletten met wat hij allemaal aanpast. Zo is er volgens Alesi één ding dat Vasseur absoluut niet mag aanpassen.

“Laat ons eerlijk zijn, op tactisch vlak was Ferrari nergens vorig jaar,” aldus Alesi tegenover het Italiaanse ‘Autosprint’. “Er moeten absoluut dingen veranderen, anders is er geen uitweg voor het team. Ik denk dat Vasseur erg hard op Laurent Mekies moet vertrouwen.”

“Mekies maakt al jarenlang deel uit van het team en hij is de ideale persoon voor Vasseur om te zien wat er moet veranderen en wat er hetzelfde moet blijven omdat er potentieel is.”

Tegelijkertijd waarschuwt Jean Alesi ook dat Vasseur ervoor moet zorgen dat Ferrari haar Italiaanse cultuur niet verliest.

“Wanneer je me vertelt dat er bij Ferrari meer Frans moet gesproken worden dan zeg ik onmiddellijk ‘nee’,” aldus Alesi. “Maranello is Italiaas. Men moet er Italiaans spreken en alleen maar Italiaans.”

“Ik heb ooit voor de Scuderia geracet en ik heb er de beste momenten uit mijn carrière beleefd.”