Jos Verstappen: “Wat Max heeft gepresteerd ga je niet vaak meer meemaken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met veel trots blikt Jos Verstappen terug op het voorbije F1-seizoen van Max Verstappen. Volgens Jos zullen we het niet vaak meer meemaken dat een rijder tijdens een seizoen 15 overwinningen.

“Iedereen was aan het kijken naar het gevecht tussen plek twee en drie maar voor mij was de race van Max het belangrijkste en vijftien overwinningen ga je niet meer vaak meemaken, daar moeten we van genieten want hij heeft het gewoon fantastisch gedaan,” vertelde Jos Verstappen tegenover het Nederlandse ‘Viaplay’.

“Je ziet dat hij heel sterk is. Hij weet wat hij doet met de banden, hij controleert het gewoon en heeft nog wat over op het einde. Hij is heel sterk dit seizoen en dat krijg je als je een goede auto hebt. Dus wij genieten ervan.”

Voorafgaand aan het seizoen had Jos Verstappen niet verwacht dat Max en Red Bull het seizoen zo zouden domineren, zeker gezien de ingrijpende reglementswijzigingen die dit jaar ingingen.

“Na zoveel reglementswijzigingen weet je niet hoe je uit de winter komt. Eigenlijk hebben we vanaf het begin een goede auto gehad, die we gedurende het seizoen stilletjes verbeterd hebben. Langzamerhand kwam hij ook een beetje naar Max toe, en dit is het resultaat,” aldus Verstappen.

“Om eerlijk te zijn denk ik dat het volgend jaar weer wat dichter bij elkaar zit allemaal, en dat was ook de bedoeling met deze reglementen. Ik vind het niet erg. Mooie gevechten op het circuit en een mooi kampioenschap tot op het einde zou fantastisch zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023