Oscar Piastri na eerste test bij McLaren: “Ik weet nu al wat er beter moet”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na zijn veelbesproken overstap van Alpine naar McLaren mocht Oscar Piastri gisteren eindelijk voor een eerste keer testen met de McLaren F1-bolide. Die test was niet alleen een goede voorbereiding voor 2023, Piastri beseft naar eigen zeggen nu al wat er beter moet voor volgend jaar.

“We reden heel wat rondjes en experimenteerden heel wat, dat is exact waar deze test rond draait,” aldus Piastri. “Ik heb een goed idee op welke vlakken ik mezelf moet verbeteren voor volgend jaar.”

“Ik heb er echt van genoten, het was leuk om eindelijk opnieuw de baan op te gaan en ervaring op te doen met een 2022-wagen.”

“Ik kijk nu uit naar volgend jaar. Ik zal volgende week de fabriek bezoeken om het volledige team te ontmoeten. Daarna zal ik een korte pauze nemen alvorens ik met McLaren aan de slag ga en me zal voorbereiden op volgend jaar.

Het mag duidelijk zijn, Piastri wil alles op alles zetten om zo goed mogelijk aan zijn debuutseizoen in de Formule 1 te beginnen. Met Lando Norris als teamgenoot zal hij trouwens sowieso een benchmark van een erg hoog niveau hebben.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023