Juan Manuel Correa maakt anderhalf jaar na dodelijke crash Antoine Hubert comeback in F3

Anderhalf jaar na de verschrikkelijke crash op het circuit van Spa-Francorchamps waarbij Antoine Hubert om het leven kwam laat Juan Manuel Correa weten dat hij zijn comeback in de autosport maakt.


Correa raakte zwaargewond en verkeerde net als Hubert in levensgevaar. In tegenstelling tot Hubert overleefde Correa wel de verschrikkelijke crash, al begon voor Correa wel een erg lange en zware revalidatie.

De ondertussen 21-jarige Correa zal met ART Grand Prix deelnemen aan de Formule 3. Het is de bedoeling om op die manier een eerste stap te zetten richting het verwezenlijken van zijn ultieme droom: een racezitje in de Formule 1 bemachtigen.

“Eerst en vooral ben ik enorm blij dat ik, na wat ik heb meegemaakt, terug ben,” aldus Correa in een reactie op de aankondiging van zijn comeback.

“Ik ben ART Grand Prix enorm dankbaar. Het betekent enorm veel voor mij dat ze in mijn comeback geloven.”

Voor Correa is zijn seizoen in de Formule 3 een eerste stap in het opnieuw aanvatten van zijn autosport-carrière.

“De F3 zal een overgangsjaar zijn, het is nog steeds mijn droom om de Formule 1 te bereiken en dit is de eerste stap in mijn comeback,” aldus Correa.

“Ik heb meer dan anderhalf jaar niet meer in een wagen gereden en heb een stijle leercurve voor me liggen. Ik benader dit seizoen met een open ingesteldheid en ik wil mezelf niet onder druk zetten. Ik ga mijn best doen en ik ga doen waarvan ik jou, wat al een overwinning op zich is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022