Juan Pablo Montoya haalt uit naar Lewis Hamilton: “Domineerde hij de F1 door zijn talent of door de wagen?”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya is het niet eens met Lewis Hamilton die vindt dat er restricties moeten opgelegd worden om de dominantie van Red Bull te beëindigen. Hamilton moet volgens Montoya eens naar zichzelf kijken en hoe hij zelf jarenlang de Formule 1 domineerde.

“Het is grappig want Lewis blijf zeggen ‘het is oneerlijk, het is oneerlijk’,” aldus Montoya tegenover ‘MyBettingSites’. “Hij voorspelt al dat Max volgend jaar zal winnen maar wanneer je terugkijkt naar zijn dominante periode: was hij het of was het de wagen?”

“We waren allemaal blij toen hij domineerde.”

Volgens Montoya is de situatie dit F1-seizoen anders en evolueert de situatie ook naarmate het seizoen vordert.

“Wat intrigerend is, is dat je nu naar raceweekends gaat en je niet weet wie met wie zal strijden,” vat Montoya de huidige situatie samen. “Het was voorspelbaar: je had Mercedes, daarna Red Bull en je had vervolgens Ferrari en al de anderen. Nu heb je Red Bull en al de anderen.”

“Wanneer je van de derde tot de twaalfde plaats kijkt dan heb je geen idee wat er zal gebeuren. Wanneer je naar Williams kijkt en dan kwalificeren ze zich tiende en twaalfde. Ze zijn er.”

“Ik denk dan ook dat de regels goed zijn geweest voor de sport. Ze hebben de kloof gedicht. Ik denk dat de budgetplafonds op een bepaalde manier gewerkt hebben.”

“Red Bull heeft met haar wagen een enorme stap gezet en ze weten echt wat ze doen en ze hebben het beter voor elkaar gekregen dan al de anderen.”

“Iedereen lijkt zich in deze bubbel te bevinden en dat is geweldig voor de autosport. Het geeft de mensen iets om over te praten.”