Madrid op weg naar contract voor F1-race?: “We gaan iets tekenen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Krijgen we naast de F1-race in Barcelona binnenkort ook een F1-race in Madrid. Of wordt de race in Barcelona vervangen door een race in Madrid?

Het is niet de eerste keer dat er geruchten de ronde doen over een mogelijke F1-race in Madrid. Al toen Fernando Alonso bijzonder populair was en zijn twee wereldtitels met Renault behaalde werd er gespeculeerd over een tweede F1-race in Spanje. Ook de voorbije jaren dook Madrid meermaals op in geruchten als mogelijke locatie voor een F1-race.

Opvallend is nu echter dat de ‘organisatie’ achter een mogelijke F1-race in Madrid nu met het nieuws komt dat er ‘een contract’ zal getekend worden. Bedoeling zou zijn om een F1-race te organiseren in de straten rondom het Ifema-complex waar momenteel de officiële F1-tentoonstelling plaatsvindt.

Volgens José Vicente de los Mozos, president van het uitvoerend comité van het Ifema-complex, zou er een ‘contract’ getekend worden met de FOM. Hij zou naar eigen zelfs weten wanneer er een grand prix zou plaatsvinden maar over een exacte datum houdt hij de lippen op elkaar.

Het huidige contract van het Circuit de Barcelona-Catalunya met de Formule 1 loopt tot 2026. Vraag is dan ook of er eventueel sprake zou zijn van het vervangen van Barcelona of van een tweede race. Maar daarvoor moet er weliswaar eerst een akkoord bereikt worden. Onlangs liet F1-baas Stefano Domenicali nog verstaan dat er nog geen beslissing was genomen en dat de Formule 1 beslissingen neemt in het belang van de sport.