Kan Ferrari nog een kampioenschap winnen?

Voor het seizoen begon leek het Ferrari team de gedoodverfde favoriet voor de beide titels van het seizoen 2007. Met Kimi Raikkonen als opvolger van Michael Schumacher en Felipe Massa die het seizoen 2006 afsloot met een overwinning, reed Ferrari tijdens de wintertesten op rozen.

Met nog 6 races te gaan staat de Italiaanse renstal echter 2e in het constructeurskampioenschap met een achterstand van 19 punten op Mclaren. Raikkonen en Massa staan op 3 en 4 in het rijderskampioenschap met een achterstand van respectievelijk 20 en 21 punten op Lewis Hamilton. De Scuderia is dus op achtervolgen aangewezen.

Technisch directeur Mario Almondo gelooft er nog steeds in, maar dan mag Ferrari geen enkele fout meer maken in de volgende races. Dat vertelde hij aan "autosport.com".

"We moeten goed presteren, niet alleen dit weekend maar ook in al de resterende races van het seizoen, als we de wereldtitels nog willen winnen. Zoals Ferrari president Luca di Montezemolo enkele dagen geleden al zei hebben we het potentieel om alle races te winnen maar omdat te bereiken moeten we perfect zijn."

"Op sommige circuits hadden we duidelijk meer problemen hebben dan op andere maar we zijn steeds competitief geweest."

Kimi Raikkonen zal er allesinds alles aandoen om nog te winnen.

"Ik zal de laatste races aanpakken zoals ik de vorige heb aangepakt, ik zal proberen winnen en zoveel mogelijk punten scoren en daarna zullen we naar het klassement kijken en beginnen rekenen. We moeten alles geven en hopen dat diegene die voor ons staan wat problemen krijgen. Ik heb niet veel te verliezen dus ik kan meer risico’s nemen dan mijn collega’s bij Mclaren."

Felipe Massa zal proberen het seizoen 2007 evengoed af te sluiten als het seizoen 2006.

"In Turkije won ik vorig jaar men eerste race en in 12 maanden tijd zijn er heel wat dingen veranderd, ik jaag nu immers op de titel. Het team probeert een pakket te hebben dat op elk circuit competitief is maar Istanbul is het eerste van een reeks snelle circuits en ik denk dat deze ons zeer goed liggen. Vorig jaar had ik een zeer goed kampioenschap vanaf Turkije en dat is een bemoedigend voorteken. Ik hou van de circuits die nu nog komen, dus ik hoop dat ik het seizoen in stijl kan afsluiten."

Zowel Massa als Raikkonen spraken met de ingenieurs over de nieuwe ontwikkelingen op de wagen. Zoals we u gisteren al melden zal Felipe Massa in Turkije over een nieuw chassis beschikken.

Ferrari won geen titel meer sinds 2004. Iets wat men in Maranello niet meer gewoon is na de 5 opeenvolgende titels van Michael Schumacher tussen 2000 en 2004.