“Karting is veiliger dan F1”

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher verklaarde zopas dat zijn passie voor karting geen risico vormt voor zijn deelname aan de Formule 1.
Michael Schumacher nam afgelopen weekend opnieuw deel aan een wedstrijd in de karting. De huidige Mercedes GP-rijder eindigde namelijk als tweede in het zogenaamde DMV-kampioenschap.

In de F1 lijken veel teams het niet bepaald te hebben voor karting. Zo wordt er in veel overeenkomsten bijvoorbeeld afgesproken dat een rijder doorheen het seizoen niet aan karting mag doen. Op die manier wil men uiteraard vermijden dat het bewuste team haar rijder verliest omwille van een crash. Michael Schumacher blijft karting alvast als een goede training zien, een training met minder risico dan de F1 zelf.

“Er zijn enkele sporten die gevaarlijker zijn dan de Formule 1. Volgens mij hoort karting niet tot die groep. Ik doe vooral aan karting omdat ik er plezier aan beleef. Je leert telkens dingen bij en dat komt je vervolgens ten goede in de F1. Vooral het passeren van rijders komt bij karting vaker voor. Uiteindelijk doe ik het eigenlijk enkel en alleen voor de fun”, aldus Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}