Kimi Räikkönen houdt van stratencircuits zoals Monaco

De GP van Monaco is voor menig F1-liefhebber één van de meest glamoureuze gp’s van het seizoen. De jet-set en beroemdheden komen allemaal afgezakt naar het ministaatje en iedereen wil er gezien worden. De meeste teams nodigen dan ook beroemdheden uit en stellen één of andere sponsor in de spotlights. Het zorgt allemaal voor een speciale sfeer tijdens wat anders een normale gp op de F1-kalender zou zijn.

Maar er zijn ook mensen die het treintje rijden vinden omdat er zo moeilijk kan ingehaald worden. Kimi Räikkönen is echter niet van die mening toegedaan. De Fin kijkt heel erg uit naar de GP van Monaco en hij is dan ook een liefhebber van stratencircuits maar hij waarschuwt er meteen ook voor dat het saai kan zijn omwille van het gebrek aan inhaalmogelijkheden.

"Ikzelf houdt heel erg van circuits zoals dat van Monaco. Ze bezorgen de rijders veel plezier tijdens het rijden en vormen een compleet andere uitdaging," zegt Räikkönen. "Soms valt er weinig in te halen, zelfs minder dan op andere circuits, waardoor de races soms saai kunnen zijn. Je raakt immers snel vast te zitten achter een andere wagen omdat je zo moeilijk kan inhalen."

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner